Hjemmekontor

FORDELER OG ULEMPER

Hjemmekontor kan ha mange fordeler: Kort vei til jobben. Du styrer din egen arbeidsdag. Færre møter. Ingen masete kolleger. Fleksibilitet og selvstendighet. Skattefordeler ved kjøp av utstyr og bruk av hjemmekontor.

Ulemper ved hjemmekontor kan være: Grensen mellom arbeid og fritid viskes ut. Det sosiale fellesskapet på jobben forsvinner. Vanskelig å strukturere/avslutte arbeidsdagen. Lett å la seg distrahere av skitne vinduer, støv i krokene og klesvask.

Aftenposten, som har laget oversikten over fordeler og ulemper ovenfor, gir også noen gode råd om hjemmekontor:

Tenk gjennom hvordan kontoret skal brukes. Har du plass, bør du benytte et eget rom til kontor, så slipper du å bli forstyrret eller bli tvunget til å rydde unna alt arbeidet etter endt arbeidsøkt. Har du ikke den muligheten, må du tenke kreativt. Et kontor kan plasseres under trappen, i et skap, på hemsen eller på en mobil enhet som kan trilles rundt i huset. Det er sjelden lurt å ha kontoret på soverommet. (Kilde: Ellen Klingenberg, interiørarkitekt MNIL)

Også arkitekter og byggefirmaer har begynt å ta hensyn til behovet for ferdigtegnede kontorløsninger; alt fra en liten kontorkrok under trappen til romslige hjemmekontorer. At far, mor og barna skal ha hvert sitt arbeidsværelse, er stadig mer vanlig.

Les om hjemmekontor og skatt

Aktuell: Ebok 045: Start ditt eget AS

Aktuell: Ebok 008: Økonomifallgruber i eget ASeget-as.no
R!SANGER AS
Kolstadgata 1
0652 OSLO
post@risanger.no
www.risanger.no

Ansv. red:
Otto Risanger

- for deg som driver eget AS